Schladming

Schladming, zeker gekend van de nachtslalom eind januari! 127 Km skipistes en 53 liften wachten op je in de Schladminger 4-bergenschakel. Door de bouw van de Planai parking direct aan het Planai stadion met 457 plaatsen, is zoeken naar parking (samen 1200 plaatsen) verleden tijd. Skiën doe je er bij wijze van spreken van het bed op de latten. Voor de avondski is er een 3 km lange verlichte piste. De langlaufer komt zeker in dit wondermooie loipennetwerk aan zijn trekken. Naast skiën en langlaufen kan je er fantastische wandelingen maken op de ontelbare winterwandelwegen. Er is een schaatsbaan, musea en je maakt er ritten met de paardenslee en een rodelbaan van 7 km lang die dag en nacht geopend is. Kortom Schladming is een echte aanrader om je wintervakantie door te brengen.

Tourismusverband
A – 8970 Schladming
Tel: 0043/3687 22777-22
http://www.schladming-dachstein.at

 

6 7 2 0

Pichl-Reiteralm

Reiteralm, de berg waar de internationale ski elite komt trainen. De Silver Jet kabinen lift is het begin van dit fantastisch skigebied. Het is de snelste lift in de ganse Schladming-Dachstein regio, met bijna geen wachttijden en brengt je naar het ultieme skiplezier met 115 km skipistes en meer dan 50 liften en kabienen. Je vindt er prachtige pisten, tot 80 m. breed, net naast de Silver Jet. Een aanrader is de Reiteralm ronde van 6 km. met als startpunt het Gasselhöh berg station. De Reiteralm is een prima begin om de skischakel te starten (Reiteralm > Hochwurzen > Planai > Hauser Kaibling en terug) en daar ben je wel even zoet mee! (aan te raden aan de gevorderde skiërs)

Tourismusverband
A – 8973 Pichl
Tel 0043/6454 7357-0
http://www.ski-reiteralm.at
info@reiteralm.at

 

8 3 2 0

Haus im Ennstal

Al jaren adverteert Hauser Kaibling met de slogan “op de mooiste pisten” en terecht. Wie voor Haus im Ennstal kiest, kiest voor een fantastisch skigebied, maar wil het voor de rest rustig houden. Twee gondelbanen brengen je zeer comfortabel naar dit prachtige skigebied met 166 km skipistes. Hauser Kaibling beschikt over een snowboard arena met een 120 m lange halfpipe, quarterpipe, obstakels en schans iets wat je als boarder zeker zal appreciëren. Voor de après-ski zijn er genoeg mogelijkheden in Haus. Voor de langlaufers onder ons is Haus im Ennstal met zijn 40 km loipen en in het hele Dachtein Tauern region 350 km een ware uitdaging. Natuurlijk beschikt Haus im Ennstal over tal van mooie wandelwegen en kan je met de paardenslee een ritje maken, ijsstokschieten, enz… Zeker een bezoekje waard!

Tourismusverband
A – 8967 Haus im Ennstal
Tel 0043/3686 3030-0
http://www.hauser-kaibling.at
office@hauser-kaibling.at

 

4 5 1 1

Ramsau

Het op 1100 m hoogte gelegen Ramsau am Dachstein klinkt bij veel mensen bekent in de oren. Vele scholen plannen hier een wintervakantie omdat de pisten hier zeer kindvriendelijk- en makkelijk zijn. De drie skischolen hebben alles voor de kleinsten. Bambini cursus voor kinderen tussen 2,5 en 5 jaar. Nog een pluspunt aan Ramsau is de Dachstein gletsjer (2700m) met funpark voor zowel beginners als gevorderden met o.a. kickers, rails & corners. Bij goede sneeuwcondities kan je er ook in de lente en zomer terecht. (van half mei tot eind juli) Ramsau is een langlauf paradijs met 150 km aan loipes en is wereldwijd één van de topgebieden waar de professionele sporter komt trainen. (er is bv. de 30 km. lange Dachsteinloipe) De après-ski mogelijkheden zijn er zeer beperkt.

Tourismusverband
A – 8972 Ramsau am Dachstein
Tel: 0043/3687 81833
http://www.ramsau.com
info@ramsau.com

 

9 1 0 0

Forstau-Fageralm

Forstau ligt nog in Salzburgerland net op de grens met Steiermark. Een klein idyllisch dorpje tussen Radstadt en Schladming op 930 m hoogte met 520 inwoners. Forstau is het ideale skigebied voor families met kinderen. Hier heeft men nog plaats om te carven en te snowboarden. Speciaal voor de kinderen zijn er vele mogelijkheden voor een spannende dag te beleven, zoals de piste met de dieren van het Fagerbos, het Indianenpad, de Vikingroute en veel meer. Meer dan 20 km geruimde wandelwegen liggen voor je klaar. Voor de liefhebber is er de romantische “bachweg” een verlichte avondwandeling (tot 22u30), verder nog Der Auwaldweg, Schablberweg. Elke dinsdag huttenavond en nadien fakkelen met de ski’s tot in het dal.

Tourismusverband
A – 5552 Forstau
Tel: 0043/6454 8325

http://www.ski-reiteralm.at
info@fageralm.at

 

5 2 0 0

Stoderzinken

Klein maar fijn presenteert Stoderzinken zich met blauwe, rode en zwarte skipisten als een grootmeester. Voor de lokale bevolking is hun berg zeer bijzonder vanwege de diepsneeuwpiste, de routen en al zijn varianten. Voor het plezier, om te trainen of om te meten hoe snel je bent kan je kosteloos terecht op de permanente rennstrecke. Bij een helder blauwe hemel kan je vanaf de Stodergipfel genieten van een prachtig uitzicht en op echt klare dagen kan je meer dan 100 km ver kijken. Je maakt er de mooiste skitoeren richting het Dachsteinplatau, Hirzberg of Notgasse. Er zijn ook begeleide toeren afdalingen van Stoderzinken naar Gröbmin met een hoogteverschil van 1200 m. En om als wandelaar echt te genieten zijn er begeleide sneeuwschoen- en winterwandelingen.

Tourismusverband
A – 8962 Gröbming
Tel: 0043/3685 22131

http://www.stoderzinken.at
info@stoderzinken.at

 

4 0 0 0

Galsterberg

Galsterberg is een klein skigebied met veel mogelijkheden. Het gebied bezit 5 liften en heeft 19,3 km skipisten. Fun & action is ook ‘s avonds gegarandeerd, zo kan je elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 19u tot 21u45 met de slee op de 5 km lange verlichte rodelbaan. Wonderbaarlijke vergezichten komen helemaal tot hun recht van op de Galsterberg. Daarvan genieten doe je het best vanaf de gemarkeerde en geprepareerde winterwandelweg die begint aan het Bottingshaus en gaat tot Galsterbergalm-hutte. Galsterberg is de ideale winterberg voor families. Voor daggasten zijn er zeer gunstige tarieven. Pakket aanbiedingen voor families en groepen. Tot slot bieden de hutten smakelijke Steirische delicatessen aan voor een top-prijs van € 6,90.

Tourismusverband
A – 8965 Pruggern
Tel 0043/3685 22845
http://www.galsterberg.at

 

3 4 3 0

Hochwurzen

Dag en nacht altijd valt er wel iets te beleven in Hochwurzen. Voor de skiër en snowboarder zijn er brede lange afdalingen richting Pichl of Schladming. Zowel families en beginners hebben het hier naar hun zin. Er is een geweldig aanbod voor kinderen en een overvloed aan eenvoudige pistes. In de talrijke sfeervolle hutten serveren ze u de lekkere delicatessen van Steiermark. Een verlenging van je dag, voor degenen die er niet genoeg van krijgen: een 7 km lange verlichte rodelbaan en nachtskiën op de 3 km lange verlichte piste zijn dan weer activiteiten voor ‘s avonds. Na het skiën of boarden is er meer dan vermaak genoeg in de talrijke après-ski bars die het gebied rijk is. Hochwurzen is zeker een aanrader.

Tourismusverband
A – 8970 Schladming
Tel: 0043/3687 22777-22
http://www.schladming-dachstein.at

 

3 1 0 1