Radstadt

Radstadt is wellicht één van de mooiste stadjes van Salzburger Sportwelt. Gelegen op 825 m. in het middelpunt van dit gigantische skigebied. Voor families en genieters is de skiarena Radstadt-Altenmarkt het ideale skigebied met zijn goed geprepareerde pisten en familie vriendelijke afdalingen. Rondom Radstadt kan de langlaufer zich uitleven op 160 Km langlaufpisten met skatingspoor en 18 mogelijke langlaufroutes van 2 tot 50 km.

Tourismusverband
A – 5550 Radstadt
Tel. 0043/6452 7472
http://www.radstadt.com
info@radstadt.com

 

2 1 1 0

Altenmarkt

Op 65 Km van de Mozartstad ligt de typisch Salzburgse gemeente Altenmarkt op een hoogte van 856 m. Samen met het almdorp Zauchensee (1350 m) heeft dit stukje Sportwelt een waaier van skipisten. In het centrum vindt men prachtige oude huizen, omgeven door weiden, bossen en een bergwereld waar je even stil van wordt. Altenmarkt telt ongeveer 4500 inwoners, heeft een oppervlakte van 48 Km². Skiën is in Altenmarkt en Zauchensee altijd al een traditie geweest. Ondertussen is Altenmarkt/Zauchensee (sneeuwzeker van december tot april) uitgegroeid tot een modern skigebied met alle topcomfort voor zowel snowboarder als de gewone skiër. Het gebied is vooral bekend voor de Wereldbeker, Europabeker en FIS-afdalingen.

Tourismusverband
A – 5541 Altenmarkt
Tel. 0043/6452 5511
http://www.altenmarkt-zauchensee.at
info@altenmarkt-zauchensee.at

 

2 1 1 0

Filzmoos

De Salzburger Sportwelt Amadé is met 220 Km langlaufloipe, 350 Km goed geprepareerde skipisten en moderne kabinen en liften het grootste skigebied van Oostenrijk. Filzmoos is een sneeuwzeker skigebied waar de skiliften bijna tot aan de voordeur lopen. Niet alleen jij maar ook je wagen heeft er vakantie. Het karakter, de gemoedelijkheid, zijn vooraanstaande gastronomie en gewoonten zijn de pluspunten van Filzmoos. Het adembenemende winterlandschap kan men al wandelend, met paardensleeën of vanuit een luchtballon bewonderen. Alles is aanwezig gezonde lucht doet je goed voelen en achteraf kan je aanschuiven voor één of meerdere culinaire hoogstandjes. Filzmoos heeft de mooiste höhenloipe, langlaufen op de Papageno Höheloipe(1597 m). Nachtlanglaufen, alpinescholen, ski- en snowboardscholen, jeugdprogramma, rodelbanen, toffe skipisten, de alm en huttenavonden zijn maar enkele dingen die Filzmoos karakteriseren.

Tourismusverband
A – 5532 Filzmoos
Tel. 0043/6453 8235
http://www.filzmoos.ski
info@filzmoos.at

 

5 2 1 0

Eben

Begrenst door imposante bergen ligt het vakantiedorp Eben in Pongau, dat een goed alternatief biedt tussen de grotere vakantieoorden van Salzburger Sportwelt. Een aanbod van heerlijke activiteiten, sportmogelijkheden en prachtige natuur garanderen een fantastische vakantie voor gans de familie. Door de centrale ligging van het dorp (50 km. van Salzburg) is het de ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van talrijke bezienswaardigheden en sportieve inrichtingen. Het vakantie dorp Eben heeft alles samen ongeveer 1600 gastenbedden tot een 3 sterren categorie. Gemoedelijke gasthoven, restaurants, cafés en bars geven je vakantie nèt dat beetje meer voor een aangenaam verblijf.

Tourismusverband
A-5531 Eben 60
Tel. 0043/6458 8194
http://www.eben.at
info@eben.at

 

2 2 0 0

Flachau

Flachau het ideale begin voor het verkennen van het grootste skigebied van Oostenrijk, Sportwelt Amadé. Sneeuwzekerheid, goed onderhouden skipisten en zeer moderne skiliften garanderen een actief en sportief winterverlof. De zuivere buitenlucht, gemoedelijke skihutten en de Après-ski zorgen er voor dat je steeds in een opperbeste stemming verkeert. Het maakt niet uit of je nu een beginner of een volleerde skiër bent, iedereen kan hier zijn gading vinden en zijn favoriete sport beoefenen. Flachau beschikt over een 1.5 km. verlichte skipiste en een Snowboard-Fun-Park met halfpipe. De langlaufers onder ons worden ook niet vergeten want je kan terecht op samen 220 km. geprepareerde loipen waarvan een 40 km. Ortsloipe en een 50 km. Tauernloipe.

Tourismusverband
A – 5542 Flachau
Tel. 0043/6457 2214
http://www.flachau.com
info@flachau.com

 

7 7 1 0

Zauchensee

Op 65 Km van de Mozartstad ligt de typisch Salzburgse gemeente Altenmarkt op een hoogte van 856 m. Samen met het almdorp Zauchensee (1350 m) heeft dit stukje Sportwelt een waaier van skipisten. In het centrum vindt men prachtige oude huizen, omgeven door weiden, bossen en een bergwereld waar je even stil van wordt. Altenmarkt telt ongeveer 4500 inwoners en heeft een oppervlakte van 48 Km². Skiën is in Altenmarkt en Zauchensee altijd al een traditie geweest. Ondertussen is Altenmarkt/Zauchensee (sneeuwzeker van december tot april) uitgegroeid tot een modern skigebied met alle topcomfort voor zowel snowboarder als de gewone skiër. Het gebied is vooral bekend voor de Wereldbeker, Europabeker en FIS-afdalingen.

Tourismusverband
A – 5541 Altenmarkt
Tel. 0043/6452 5511
http://www.altenmarkt-zauchensee.at
info@altenmarkt-zauchensee.at

 

6 5 2 0

Flachauwinkl

Over Flachauwinkl valt eigenlijk weinig te vertellen. Zijn skigebied daarentegen is een uitdaging voor iedere ski en/of natuurliefhebber. Met zijn 7 ultra moderne skiliften staat het rechtstreeks in verbinding met Flachau, Kleinarl en Zauchensee. Skiën kan je er naar hartelust op rode en blauwe pisten.

Tourismusverband
A – 5542 Flachau
Tel. 0043/6457 2214
http://www.flachau.com
info@flachau.com

 

1 5 1 0

Wagrain

Het skidorp Wagrain in het hartje van Salzburger Sportwelt met 5300 gastbedden is een aanrader voor de vakantieganger in de winter. Wagrain ligt op 70 km. van Salzburg en 10 km. van de Tauern Autobahn (A 10) uitrit Flachau. Wagrain is een typisch Salzburgs dorp zoals men ze enkel in Oostenrijk kan vinden. De bekende Oostenrijkse schrijver Karl Heinrich Waggerl woonde en werkte in Wagrain en haalde daar ook zijn inspiratie. Het “Silent Night Holy Night” memorial Karl Heirich Waggerl museum kan je het hele jaar bezoeken. Skiën kan je bij wijze van spreken tot aan de voordeur. Eens in de bergen is de keuze aan jou welke richting je uit gaat in Salzburger Sportwelt.

Tourismusverband
A – 5602 Wagrain
Tel. 0043/6413 8448
http://www.wagrain-kleinarl.at
info@wagrain-kleinarl.at

 

5 8 7 2

Kleinarl

De berg van de bergen in Kleinarl is de Ennkraxn met 2436 m. een echt massief. Hier in de Alpen zijn de bergen binnen handbereik een must voor de alpine ski touring. De Mooskopf met zijn 1960 m. is de deur tot Sportwelt Amadé. Experten, carvers en kinderen van alle leeftijden zullen de tijd van hun leven beleven. Toffe skipisten, snowboard parken, comfortabele skiliften, snelle en wereldcup pisten zijn maar enkele pluspunten van Kleinarl. De skipisten alsook 2 rodelbanen van meer dan 6 km. (waarvan 1 de langste van Salzburger Sportwelt is) leiden recht naar dit gezellig dorpje . Je kan er ijsstokschieten kuieren langs de gezellige winkeltjes of een tochtje met de paardenslee maken… Eén weekje Kleinarl zou wel eens te kort kunnen zijn.

Tourismusverband
A – 5602 Wagrain
Tel. 0043/6413 8448
http://www.wagrain-kleinarl.at
info@wagrain-kleinarl.at

 

4 2 0 0

Alpendorf

Alpendorf (800 m.) is een compleet vakantie eiland op zichzelf. Meer dan 1300 gastenbedden in de meest uiteenlopende hotels en gasthoven op ongeveer 3 km. van het centrum van Sankt Johann aan de voet van de Gernkogel (1800 m.). Alpendorf is de connectie tot de Sportwelt Amadé. De moderne kabelbanen en liften brengen je tot op een hoogte van 1787 m. naar het grootste skigebied van Oostenrijk. Voor de skiër die er niet genoeg van kan krijgen is er ook nog een verlichte skipiste tot ongeveer 22u. De langlaufer onder ons kan met de kabinenbaan tot op een hoogte van 1600 m. genieten van de höhenloipe.

Tourismusverband
A – 5600 Sankt Johann
Tel. 0043/6412/60 36
http://www.alpendorf.com
info@sanktjohann.com

 

3 2 1 0

Sankt Johann

Het hoofddorp Sankt Johann (600 m.) en cultureel middelpunt van Pongau is een traditioneel vakantiedorp met veel atmosfeer. Dit winkelcentrum heeft ongeveer 10.000 inwoners en 1300 logeerbedden van alle categorieën. Het gebalanceerde aantal toeristen en inwoners maken van Sankt Johann een levendige en amusant vakantieoord van alle seizoenen. De skipisten van Sankt Johann bereik je met de Hahnbaum lift die je meteen (vanuit het dorpscentrum) naar een hoogte van 1200 m. brengt. Je vervelen is iets waar ze in Sankt Johann nog nooit van gehoord hebben, getuige tal van andere bezienswaardigheden : het indoor tennis en squashcentrum, fitnesszalen, saunacomplex, rodelbanen, ijsschaatsen, cafés, bars, discotheken en restaurants….

Tourismusverband
A – 5600 Sankt Johann
Tel. 0043/6412/60 36
http://www.alpendorf.com
info@sanktjohann.com

 

2 2 0 0

Goldegg

Goldegg beschikt over 10 Km.familievriendelijke skipisten waar je lekker kan genieten van het winterzonnetje een beetje afzondert van al die drukte. Zowel voor beginner als gevorderde is de Goldegger Buchberg het ideale skigebied. Je kan van daaruit ook genieten van van de mogelijkheden van Sportwelt Amadé met zijn 320 Km.skipisten meer dan 100 liften en kabelbanen. Twee maal dagelijks kan je gratis met de bus naar dit 13 Km.verder gelegen skiparadijs. Speciaal voor de kinderen beneden de 10 jaar zijn de skiliften gratis mits begeleiding van de ouders met een geldige dag- of week- skipas. Wandelen kan je naar hartelust in de prachtige bossen en langs de geruimde wegen. Wintervreugde en gezelligheid dat is wat onze gasten steeds weer ervaren. Eisstokschieten, rodelen, ijsschaatsen…Overal komt men die typische Goldegger gastvrijheid tegen.

Tourismusverband
A – 5622 Goldegg
Tel: 0043/6415 8131
http://www.goldegg.org
tourismus@goldeggamsee.at

 

5 0 0 0