Sinds enkele jaren is er een vignettenplicht voor het rijden op de autosnelwegen, S-wegen, B-180, S-1 en B-302 in Oostenrijk. Dit vignet kunt u in Nederland (ANWB) en België (Touring, VTB-VAB) verkrijgen en in Oostenrijk aan de grens alsook in bijna alle tankstations richting Oostenrijk langs de Duitse autosnelwegen.

10 Dagen 2 Maanden Jaar
Auto 9,60 28,20 93,80
Motor 5,60 14,10 37,20

Het vignet is enkel geldig als het op de voorgeschreven wijze vooraan op de voorruit is aangebracht. Plakband, zuignappen of speciale folies zijn verboden, enkel het oorspronkelijke kleefmiddel. Opgelet!! reeds geplakte vignetten worden door het verwijderen ongeldig. Vignetten van 10 dagen of 2 maanden moeten door het verkooppunt worden geperforeerd. Niet geplakte of geperforeerde vignetten zijn ongeldig. Een vervallen vignet moet ook verwijderd worden.

Zwartrijden is niet aan te raden. Wie zonder geldig vignet onderweg is riskeert een fikse boete tot € 120. Als je de tolvergoeding onmiddelijk betaald heeft dit geen gevolgen, indien niet riskeert u een geldboete van € 300 tot € 3000. Het is dus zeker aan te raden een vignet te kopen het kan je veel ellende besparen!!